Categories
Keluarga

Bawa teman lelaki jumpa mak ayah, pemuda jadi imam untuk keluarga kekasih

Setiap pasangan yang bercinta pastinya mahu mengakhiri hubungan mereka dengan membina sebuah perkahwinan yang bahagia. Sebelum melangkah ke peringkat seterusnya, para pasangan kebiasaannya terlebih dahulu meminta restu daripada keluarga agar kehidupan yang dibina lebih berkat dan bahagia.

Di Twitter, seorang gadis berkongsikan keterujaan apabila keluarga terutamanya ibu bapanya berbesar hati untuk berkenalan dengan pemuda yang berjaya menambat hati anak gadis mereka.

“Mama teruja jumpa bakal menantu…”

Lebih mengujakan dan meraih perhatian ramai, teman lelaki gadis ini bukan sekadar bertemu dengan ibu bapanya sahaja malah pemuda itu juga turut mengimamkan keluarga kekasihnya ketika solat berjemaah bersama-sama.

Harap ramai dapat sesuatu dari pengalaman mereka

Berkongsikan pengalaman indah ini di laman Twitter, walaupun masih berusia 19 tahun ini berharap agar orang lain boleh belajar sesuatu daripada hubungan mereka berdua.

Turut meninggalkan pesanan untuk kaum lelaki, soal agama adalah perkara yang penting untuk diketengahkan.

Nak jodoh baik, ubah diri jadi lebih baik dulu…

Nak bawa anak gadis orang, pastikan sudah siap sedia

“Comelnya teman lelaki jadi imam…”

Sudah tentunya, di ruangan komen ramai yang dilihat turut merasa teruja dengan layanan yang diberika oleh keluarga gadis tersebut kepada teman lelaki anaknya.

Bertuahnya! Semoga sampai ke jinjang pelamin

Tahniah jumpa lelaki macam ni, bukan senang nak jumpa…

Perkongsian gadis yang memaparkan teman lelaki menjadi imam kepada keluarganya, sehingga kini telah meraih hampir 4,000 ulang kicau dan lebih 10,600 tanda suka dalam kalangan netizen.

Sumber: Twitter. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *